Tehnološkim procesom sušenja iz voća i povrća uklanja se veći dio vode, poboljšava se kvaliteta prirodnog okusa i pojačava se jakost okusa. Postupkom sušenja usporava se mikrobiološka aktivnost, čime se sušenim proizvodima produljuje trajanje. Osušene namirnice mogu se ponovo hidrirati i zatim koristiti kao svježe.
Jabuke Naranče
Rajčica Lovor
Čili Lavanda
Ružmarin
Bukovače Smeđi šampinjoni
Pozivamo vas da date svoj glas Centru za godišnju zalihu voća i povrća za naše učenike. Svi koji žele glasati prvo trebaju odabrati trgovinu Kauflanda u Šibeniku, a nakon toga dati svoj glas školi.
Glasanje je otvoreno od 2. do 21. svibnja 2024. godine. Glasajte na poveznici Kaufland škola voća i povrća.
S veseljem vas pozivamo da nas podržite u akciji Mali veliki talenti namijenjenoj školama.
Kako sudjelovati?
Konzumovi kupci za kupnju iznad 10 EUR ili kupnju određenih proizvoda dobivaju jedan kupon koji mogu donirati školi po izboru.
Kupone možete donirati:
1. osobno u Centru ubacivanjem u predviđenu kutiju
2. u digitalnom obliku skeniranjem QR koda na kuponu ili unosom brojčanog koda na stranici Doniraj kupon
Prikupljene kupone škole mijenjaju za školsku opremu po izboru.
Akcija traje do 8. studenog 2023. godine.
Hvala svima koji će nas podržati u ovoj vrijednoj akciji!
Monografija Centra "Šubićevac"
1967. - 2017.
Klikom na fotografiju možete pogledati elektroničko izdanje monografije.
Zainteresirani za tiskano izdanje monografije mogu se javiti u Tajništvo Centra "Šubićevac".